Flatcoated retrievervalpar födda 2/4 med leverans fr.o.m. den 28/5
4 svarta valpar, 2 hanar och 2 tikar.
 

Alla valpar är sålda


Valpdagbok
 

"Hobbit"
Portledge Potion


är parad med:

"Lukas"
Active Lukas vom PalmblickHobbit är parad med den mycket trevliga hanen Lukas och nu hoppas vi på ett gäng svarta och ev leverbruna valpar i april. Hobbit är en importtik från England som jag tillsammans med hennes fodervärd Maria Jogeland tog in sommaren 2012, tack vare hennes trevliga stamtavla som är full med kända och gedigna arbetshundar av den gamla typen. Redan från början visade hon vilken stabil och lätt hund hon är som tar allt med ro. Hon är en okomplicerad, trevlig och lättsam hund som fungerar med allt och alla. Hon märks knappt av till vardags och är väldigt lätt att ha med överallt. Hon är väldigt kelig och vill gärna vara med och hon tackar absolut inte nej till mys i soffan. Hon är en tik av medelstorlek och med medel päls som är väldigt lättskött. Hon har mörka ögon och fint huvud. Hon är en fantastisk praktisk jakthund som aldrig kommer in tom om man inte tvingar henne. Hon är den typen av hund som aldrig ger upp och som tar in den sista fågeln. Med detta följer dock en stor portion envishet som kan ge föraren ett eller par gråa hår emellanåt. På jaktprov har hon två förstapris i öppen klass på B-prov, som hon tog på tre starter. Hon har alltid varit helt tyst och mjuk i munnen. Hon är en väldigt stabil hund som inte förhastar sig i något.

Till Hobbit har jag valt att använda Lukas som är en jättetrevlig hane med oerhört mycket tryck och arbetslust. Han säger aldrig nej till något oavsett vilken aktivitet det gäller, även om jakten såklart är en favorit. Även Lukas är genomsnäll och okomplicerad. Han är den typen av hund som kräver sin förare mycket för att allt går så fort och då gäller det att hänga med. Han har med sin förare tagit flera andrapris i nybörjarklass, men har kapacitet för så mycket mer. Han har alltid varit väldigt spontan i allt jaktligt och har mycket will to please. Lukas är en hane av den mindre kompaktare typen, med en underbart mörk leverfärg och har ett väldigt fint huvud.

Jag känner att Hobbit och Lukas kommer komplettera varandra bra och förväntar mig valpar som kommer passa både till de som vill träna och tävla likaväl till de som vill ha en aktiv familjehund. Båda har gedigna arbetshundar flera generationer bakåt i sina stamtavlor och självklart är alla hälsokrav uppfyllda. Båda har varit kärnfriska hittills under sina liv, vilket vi så klart hoppas att de nedärver.    

Active Lukas vom Palmblick Jasper Umbra Fida
Casblaidd Little Archer
 

Eowyn Umbra Fida
 
Holly Hunter's Jinnie
Varingo Sweet Repose
 

Bjugel's Djubrook Holly
 
Portledge Potion Mahinda Dudley
Mahinda Spud Muffin
 

Tegwyn Red Spirit
 
Manna Ash
Frivolous Fritter
 

Mahinda Really Useful
 

    

För mer info, välkomna att höra av er!
070-218 70 36  eller e-post 

<-TILLBAKA